Rabobank te Eindhoven

Bouwen Rabobank kantoor met ca. 1500 werkplekken (28.000 m2 BVO) / halfverdiepte parkeergarage in 1e fase 'Rabobank Eindhoven' a.d. Fellenoord. Duurzaam project vanwege BREEAM-certificaat 'Excellent'. In het project Rabobank Fellenoord werd Nijburg Klimaattechniek uit Sappemeer ingeschakeld voor het monteren van de vele kilometers luchtkanaal als onderdeel van de luchtbehandelingsinstallatie.

Projectleider Bas Bieze bij Nijburg Klimaattechniek: “Op het gebouw zijn meerdere luchtbehandelingskasten geplaatst. Wij hebben al het kanaalwerk vanaf de kasten tot aan de vertrekken geproduceerd, geleverd en gemonteerd. Op de begane grond zorgt een groot aantal nozzles voor de aanvoer van voldoende verse lucht. Met ruim 12.000 m2 rechthoekig en ruim 10.000 meter rond luchtkanaal was dit voor ons een uitzonderlijk groot project. Al met al zijn we er ruim 1,5 jaar mee bezig geweest. Op basis van de door HOMIJ-Bosmancombinatie v.o.f. aangeleverde tekening hebben we tekeningen gemaakt voor onze productie. De kanalen zijn allemaal losse, genummerde onderdelen. Deze nummers corresponderen met de tekeningen op de bouw, zodat we weten wat waar hoort.”

Slimmigheidje

Bieze: “We zijn al in december 2015 gestart met aanleveren. Het project zat nog in de ruwbouwfase. Iedere keer als er een vloer klaar was, werd er met de bouwkraan alvast een pallet met in plastic verpakte luchtkanalen op de verdiepingsvloer neergezet. Dus onze materialen stonden al ruim op tijd op de verdiepingen. Zodra de 2 bovenliggende vloeren klaar waren, konden wij starten met het monteren van de luchtkanalen. Mede dankzij dit slimmigheidje is dit project voor ons snel en voorspoedig verlopen.”

Rabobank te Eindhoven

Plaats Eindhoven Netherlands
Opdrachtgever Combinatie Homij en Bosman bedrijven
Type gebouw Kantoor
Adviseur Deerns
Installateur Homij Technische Installaties BV
Opgeleverd 2017
Adres Fellenoord 5612AA Eindhoven