De Driemaster te Leiderdorp

Wat begon met een aanvraag voor een buitenluchtrooster met plenum heeft geresulteerd in de levering van het complete ventilatie systeem van de woningen, levering van de WTW units voor de centrale ruimtes en levering en montage van de schachten en dakkanalen.

Ballast Nedam bouwt in opdracht van Rijnhart Wonen bouwblok “De Jonker” en voor opdrachtgever Amvest RCF Custodian B.V. bouwblok “De Ridder” op Driemasterlocatie in Leiderdorp. Woongebouw De Jonker bestaat uit 49 diverse sociale huurwoningen verdeeld over acht woonlagen. In woongebouw De Ridder worden 49 vrije sector huurwoningen gebouwd, verdeeld over negen woonlagen. Hiermee wordt de voormalige locatie van de basisschool De Driemaster nieuw leven ingeblazen.

 

One-stop-shopping

Ballast Nedam heeft Comfort Partners opdracht gegeven voor het verzorgen van de volledige installaties in de complexen. Beide torens, en dus ook de installaties, zijn uitgevoerd in BIM. Voor de ventilatie installatie werken ze samen met Velu, waarmee er al meerdere projecten zijn gemaakt. De mogelijkheid om het one-stop-shopping toe te passen bij dit project heeft bijgedragen tot de keuze voor Velu. De uitdaging van het ontwerp zit in de aanzuig van de WTW units van de woningen. Dit gebeurt individueel en estetisch moet het er top uitzien. Met andere woorden, de aanzuigroosters aan de buitenzijde moeten aan een bepaalde maatvoering voldoen en zo gelijkmatig mogelijk geplaatst worden binnen uitsparingen in de gevels. Velu levert maatwerk voor de plenumbakken en de bijbehorende buitenluchtroosters. Daarnaast levert Velu de prefab voor de woningen, rond kanaalwerk, brandkleppen, flexibele slangen, ventielen en de WTW units voor de woningen. Naast Velu spelen ook de andere dochtermaatschappijen van Nijburg Industry Group een rol. Zo worden de kanalen in de schachten en op het dak geleverd en gemonteerd door Nijburg Klimaattechniek. De twee luchtbehandelingskasten voor de centrale ruimtes en de dakkappen zijn van Solid Air Climate Solutions en worden geleverd via Velu.

 

Energie zuinig bouwen

Met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,25 zijn deze kwalitatief hoogwaardige appartementen niet alleen energiezuinig, maar voldoen ze ook aan de duurzaamheidsdoelstellingen. Velu is trots hier een bijdrage aan te mogen leveren.

Bron: Rijnhart Wonen en unity.nu

De Driemaster te Leiderdorp

Plaats Leiderdorp Netherlands
Opdrachtgever Ballast Nedam
Type gebouw Woningen
Type werk Nieuwbouw
Gebruiker Huurders
Adviseur Installatieadviseur: KVMC te Dordrecht
Installateur Comfort Partners te Amersfoort
Opgeleverd 2020
Adres Leiderdorp
Nederland