Ontmoet Romko, onze Calculator

Ontmoet Romko, onze Calculator

Ik ben Romko en ik werk als calculator bij Nijburg. Ik ben hier rond 2015 begonnen als stagiair en jaren later, na mijn studie technische bedrijfskunde, weer terug gekomen als calculator.

Ik kende Nijburg al vanuit mijn stage in 2015 toen ik mechatronica studeerde. Na mijn stage ben ik verder gaan studeren en heb ik werkervaring op gedaan in de techniek. Toen ik opzoek was naar de volgende stap kwam ik een vacature tegen bij Nijburg. Ik kende het bedrijf natuurlijk al, maar ik was wel een tijdje weggeweest. Desondanks voelde het goed en inmiddels werk ik hier al ruim ander half jaar en zit ik goed op mijn plek.

Hoe ziet mijn werkdag als calculator er uit?
Als calculator werk je op projectbasis. Ik werk graag gestructureerd en hierom bepaal ik aan het begin van de week welke projecten ik aanpak, dit doe ik aanvullend op de projecten die al staan. Ik kijk hierbij natuurlijk naar de deadlines die bij elk project horen.

Als ik mijn planning klaar heb begin ik met het bestuderen van de projecttekeningen en de projectdocumentatie. Hier haal ik uit welke producten onze klant nodig heeft. Voor elk project is dat anders en ze verschillen van klein naar groot. Het voordeel van een groot project is dat je maar rekening hoeft te houden met de wensen van één klant. Dit werkt prettig. Het voordeel van kleine projecten is natuurlijk dat je die sneller kunt afronden. De afwisseling maakt het leuk.

Het fijnste aan mijn werk is de vrijheid die we krijgen. Ik mag zelf mijn planning invullen. In overleg met je klanten stel je deadlines. Op deze manier zorg je dat alle projecten op tijd af komen en omdat je dit zelf zo goed als mogelijk invult houd je ook het overzicht.

Waarom vind ik het werken binnen de Nijburg Industry Group zo leuk?
Werken bij NIG vind ik leuk, omdat de sfeer op het kantoor heel goed is. Iedereen voelt zich vrij om bij elkaar langs te komen daardoor merk je ook dat er geen duidelijke hiërarchie is. We hebben hier verschillende afdelingen en hierdoor werken er dus veel verschillende mensen. Die mix op kantoor is erg leuk vind ik, omdat iedereen een andere achtergrond heeft.

Voor de toekomst zie ik mijzelf graag verder groeien in mijn huidige functie. Ik werk er nog niet zo lang en ik heb het gevoel dat ik nog veel kan leren. Mijn collega’s staan hoe dan ook altijd voor me klaar als ik vragen heb.