Compleet vernieuwd assortiment brandkleppen!

Velu Klimaattechnische Groothandel - 1 June 2018

BRANDKLEPPEN

Gebouwen moeten niet alleen gezond en comfortabel, maar allereerst veilig zijn. Velu heeft een uitgebreid assortiment Solid Air brandkleppen op voorraad. Deze brandwerende elementen zorgen voor een optimale afsluiting van het luchtkanaal bij brand- en rookontwikkeling* in de verschillende brandcompartimenten van het gebouw. De brandkleppen van Solid Air zijn uitgebreid getest en geclassificeerd volgens Europese normen EN 1366-2 en EN 13501-3, en CE gecertificeerd volgens EN 15650:2010. Daarnaast lopen we voorop als het gaat om het monteren van de kleppen en het brandwerend afdichten van de sparingen in de wanden volgens de laatste technieken, met name de veel toegepaste harde steenwol beplating.

Deze brandkleppen zijn al enige tijd leverbaar met het herkenbare rode mechanisme en rode rubbers, dé Solid Air uitstraling waardoor de kwaliteit extra wordt benadrukt. Nu is ook de voorraad extra aangevuld en alle gangbare uitvoeringen en maten zijn direct leverbaar in de Velu webshop.

Wij bieden u de volgende brandkleppen:

  • Ronde brandkleppen
  • Rechthoekige brandkleppen
  • Brandwerende vlinderkleppen

 

*: Om niet alleen een brandscheiding maar ook een rookscheiding te creëren dient er gebruik gemaakt te worden van rooksignalering. De brandkleppen worden dan uitgerust met een servomotor en aangesloten op een gebouwbeheersysteem. Bijkomend voordeel is dat de periodieke controle van de brandkleppen minder arbeidsintensief is en er bespaard wordt op onderhoudskosten, veiliger én goedkoper op de lange termijn.

Meer mogelijkheden en informatie, alsook de installatievoorschriften en certificaten vindt u hier, of via contact met onze afdeling verkoop op +31 598 36 12 32.