Ontmoet Bert, onze Service & Maintenance Engineer

Ontmoet Bert, onze Service & Maintenance Engineer

Mijn naam is Bert Vis en ik ben service monteur binnen de Nijburg Industry Group. Inmiddels werk ik 12 jaar voor Solid Air Climate Solutions, dochteronderneming van de Nijburg Industry Group. Omdat ik al zo lang meedraai binnen het bedrijf heb ik al aan vele mooie projecten mogen werken en ben ik op bijzondere plekken geweest. Van hele hoge torens met uitzicht over een hele stad, tot kleine en smalle ruimtes.

Hoe ziet mijn werkdag als service monteur er uit?
Als service monteur houd ik mij bezig met diverse werkzaamheden. Ik ben verantwoordelijk voor het begeleiden van het lossen van de luchtbehandelingskasten (LBK’s), het plaatsen en vervolgens de samenbouw. Daarnaast doe ik de inbedrijfstelling van onze luchtbehandelingskasten. Ik werk voor Solid Air Climate Solutions, maar omdat we één groep zijn werk ik regelmatig samen met de collega’s van Nijburg Klimaattechniek. Wat ook onderdeel uitmaakt van mijn functie is het telefonisch ondersteunen en het beantwoorden van klantvragen. Het onderhoud en de service werkzaamheden worden ook door mij uitgevoerd. Ik krijg veel vrijheid in mijn werkzaamheden en dat maakt de functie leuk en afwisselend. Leuk weetje: mijn functie is niet locatie gebonden, naast heel Nederland heb ik ook wel eens projecten in o.a. Denemarken, Frankrijk, Kroatië, Duitsland of Spanje gedaan.

Waarom vind ik het werken binnen de Nijburg Industry Group zo leuk?
De informele werksfeer binnen de Nijburg Industry Group maakt het leuk. Daarnaast heb ik echt alle vrijheid in mijn functie, hier moet je wel goed mee om kunnen gaan. Daarnaast zie ik ook nog eens wat van andere landen waar ik projecten heb gedaan en er blijft altijd wel tijd over om te kunnen genieten van de omgeving. Omdat ik veel reis voor mijn werk is het belangrijk dat ik de talen Engels en Duits goed beheers.

Waarom raad ik het werken bij de Nijburg Industry Group aan?
In de 12 jaar dat ik bij Nijburg werk heb ik verschillende trainingen mogen volgen waardoor mijn kennis altijd up to date is en ik mijzelf continu kan ontwikkelen. Het is een veel omvattende functie met elke dag een andere uitdaging. Uit ervaring kan ik zeggen dat je in deze functie oplossingsgericht moet kunnen denken en snel moet schakelen. Verder is het belangrijk dat je goed je eigen ding kunt doen want je werkt zelfstandig.

Oh ja, in mijn functie is het belangrijk dat je geen hoogtevrees hebt, want ik ben regelmatig op het dak te vinden!

Benieuwd naar Bert zijn werkzaamheden? Bekijk dan onderstaande video waarin we een dag met Bert op pad zijn geweest.

Luchtbehandelingskasten